ANNE BABA DANIŞMANLIĞI

Kurumumuz bünyesinde verdiğimiz anne-baba danışmanlığında birinci hedefimiz; anne-baba-çocuk üçlüsündeki sorun olarak adlandırılan şeyin tam olarak ne olduğunu tespit etmektedir. Burada ise sürece kim ya da kimlerle devam edileceği, en faydalı yolun ne olacağı karar verilmektedir. Bu şekilde danışmanlık sürecinin meyveleri hemen alınabilmekte ve doğru müdahalelerde bulunulabilmektedir.

Çocukların hayatında ebeveynlerin varlığı; koruma, himaye etme, bir yere ait hissetme, bağlanma, benimsenme, sevilme, koşulsuz kabul edilme, kendini gerçekleştirme, bağımsızlaşma ve aynı zamanda güvenli alan oluşturma gibi belki de sayamayacağımız pek çok anlama gelmektedir. Aileler çocukları için danışmanlık randevusu aldıklarında aslında bu anlamlardan bir ya da birden fazlasında problem olup olmadığını ve nasıl daha iyi ilişkiler kurulabileceğini sormaktadırlar. O güne kadar pek çok şeyi doğru yaptığına inanan ya da en azından bu yolda çabalayan ebeveynler, her şey planladıkları gibi olmayınca hayal kırıklığı ile nerede hata yaptıklarını aramaktadırlar. Bizler ise onlara, en az iki kişiyi içeren ilişkilerde hiçbir şeyin tek taraflı olamayacağını, iletişimin karşılıklı bir süreç olduğunu ve amacımızın sorumluyu bulmak değil, dokunulması gereken noktanın tam olarak neresi olduğunu bulmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz.

Bu amaçla; yetişkin oldukları için ailelere sorunu çözme konusunda daha fazla sorumluluk düşmektedir. Fakat gerekirse çocukla ilgili oyun terapisiyle, duygu durum ve cümle tamamlama testleriyle çevresinde olup bitene karşı algısını keşfetmek; buna bağlı olarak bireysel müdahalelerin nasıl olacağını kararlaştırmak ise bu süreçte bize düşen görevlerdendir. Ailelerimize yönelik müdahalelerimiz direk onlara karşı değil aile üyelerinin her birine karşı yapılabilmektedir. Bu yüzden suçluluk ya da sorumluluk hissetmeden, sadece keşif amacıyla bizden randevu almaları yeterli olacaktır. Sonrası ise tamamen beraber konuşulup kararlaştırılacak bir süreçten ibarettir.

Hayatımızın en değerlileri için; ne kendinizi suçlayarak ne de onları sorumlu tutarak, yalnızca beraber olmanın gücünü bilerek bize başvurun.

Scroll to Top